Den smukke og velsmagendeTimian

Timian er ikke kun både smuk og velsmagende. Den har også en fantastisk aroma. Men hvad der er så dejligt er, at den også har virkelig mange sundhedsfremende egenskaber.

Den kan bruges som krydderi i de fleste retter. Både i gryderetter, salater, i pesto, i supper og som drys over grøntsagerne. Faktisk er det kun fantasien som sætter grænser. 

Du kan bruge den som tørret krydderi, men den er særlig fantastisk i haven eller på terrassen, hvor den ofte kan plukkes af hele vinteren. Den blomstre så smukt tidligt på sommeren, hvor bierne holder meget af den.

Blomstrende Timian

Timians vigtigste egenskaber er, ud over at den smager fantastisk, at den er:

  • Bakterie- og svampehæmmende 
  • Desinficerende 
  • Slim-drivende

Når vi tager udgangspunkt i disse 3 egenskaber, er det klart at den har mange anvendelsesmuligheder såsom:

  • Som te ved halsbetændelse
  • Hostestillende
  • Mundskylning ved tandkødsbetændelse og paradentose
  • Man bruger den også som orme-middel
  • Ved mavekatar
  • Ved blærebetændelse
  • Progesteron fremende
  • ..og meget, meget mere 🙂 

Jeg håber, at du vil tage denne dejlige urt ind i dit køkken. Og huske den i dine hverdags-retter 🙂

Timian, en dejlig krydderurt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *