Gurkemeje Chai

Opskriften på en dejlig varm og antiinflammatorisk gurkemeje Chai

Du starter med en pasta:

  • ½ dl gurkemeje
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ kanel
  • 1 nips sort stødt peber
  • 1½ dl vand

Bland ovenstående indgredienser i en lille kasserolle uden tefalbelægning naturligvis. Lad det hele simre i 10 +  minuter, til konsestensen er som en lidt våd puré eller pasta.

Når pastaen er afkølet puttes den i et glas med lufttæt låg. Den kan nu holde sig i køleskabet i ca. 2 uger.

Når du ønsker dig et glas Chai, varmer du 1 glas mandelmælk eller kokosmælk op og blander 1 tsk pasta i mælken. Lad det simre ved lav varme i ca. 3 minutter. Pisk nu mælken op, og smag til med lidt honning og drys til sidst med et knips muskatnød. 

Er rigtig god drik til en kold og våd efterårsdag – hmmmmm 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *