Frygten for at fejle og kroniske smerter

For at komme af med en kronisk smerte. Er vi nød til at finde de bagvedliggende årsager. Der findes nok næsten lige så mange årsager, som der er mennesker med smerter.

Frygten for at fejle:

En årsag kan være frygten for at fejle. Denne frygt giver et behov for at have kontrol med sig selv, men man har ofte også behov for, at forudse omgivelsernes.

Når du har det sådan, er du også altid lidt på vagt. Når du altid er lidt på vagt, har du også altid et opreguleret kamp/flugt-system. Det køre hele tiden og detektere om du laver fejl, og om nogen skulle opdage dem. Hvis denne frygt er dominerende for dig, vil det for dig, føles som et spørgsmål om liv eller død. Din berettigelse i fællesskabet afhænger af udeblivelsen af fejl.

Det giver en krop, der altid er parat til enten kamp eller flugt, hvilket over tid, giver en udtrætning af kroppens celler. Alle musklerne er altid lidt spændte (man er jo klar), og alt dette giver en øget syring af kroppens væv. Hen ad vejen giver det en generel inflammatorisk tilstand i kroppen. Det er her, smerterne for alvor tager til og bliver invaliderende.

Kosten:

Du kan nu gøre en hel masse ved for eksempel at spise base-dannende kost, detoxe osv. For af al magt ikke, at belaste kroppen med indtag af syre via maden. Du kan udelukke visse fødevare, og det vil da bestemt også hjælpe, et stykke ad vejen. Men så længe den underliggende stress-tilstand stadig køre, vil dit væv syre til. Dette sker uanset, at du spiser efter alle kunstens regler. Dit immunforsvar vil være opreguleret fordi det detektere potentiel fare. Smerterne forsvinder bare ikke rigtigt.

Hvad skal du så gøre?

Naturligvis er det vigtigt at tage alle de fysiske forholdsregler og støtte din krop på alle de måder, du kan komme til. Men uden at tage dig af den grundliggende stress-tilstand, kommer du højest sandsynligt ikke i mål.

Det er vigtigt at få omskrevet den historie, som siger at det skulle være vigtigt, at være fejlfri. Du skal have skabt en ny historie, hvor det er vigtigt at begå fejl, og hvor verden ikke kræver, at du er fejlfri for at have en plads. Nu er det ofte en historie der er skrevet allerede i barndommen og som derfor sidder dybt. Men det er ikke det samme som at den ikke kan skrives om.

Links