Hvorfor virker øreakupunktur på smerter?

Sådan virker det på Smerter i muskler og led

Rigtig mange smerter i bevægeapparatet, kan afhjælpes med øreakupunktur. Det der sker, er at nålens påvirkning af øret, fortæller hjernen, at muskel-tonus/-spændthed i det kropsområde som det pågældende punkt referere til, er for spændt. Sekunder efter slipper hjernen spændingen i denne muskel eller muskel kæde, og smertelindring afstedkommer med det samme. 

Derfor virker øreakupunktur

Hele kroppen er afbilledet i øret, ligesom den er på fødderne eller i hænderne, på tungen og i ansigtet. Faktisk gentager kroppen sig selv igen og igen.

Men hvorfor virker det på smerterne i f.eks. knæet, når man sætter en nål et punkt i øret???

Kvinde med nåle i ørene.
Øreakupunktur

Det vides stadig ikke helt, hvordan det lader sig gøre, men der er lavet studier, hvor man har stimuleret forskellige punkter i øret, og i en PET scanning kan se, at de tilhørende områder i hjernen lyser op og reagere. Det har bl.a. på den måde kunne lade sig gøre, at kortlægge kroppen i øret.

Man kan godt sige, at når vi arbejder med øreakupunktur, har vi en direkte adgang til hjernen. Det er den vej igennem vi kan fortælle hjernen, at der er et område i kroppen som trænger til opmærksomhed og til at blive justeret.

Det er den bedst forklaring der findes lige nu, på at det kan lade sig gøre, helt at fjerne eller i det mindste, at lindre smerter på ganske få sekunder, efter at nålene er sat i.

Kort fortalt:

Kroppen, dvs. alle legemsdele, organer, knogler og nervesystemet, afspejles i øret. Hvis der findes ubalancer i kroppen, vil der i øret opstå ømme punkter, som refleksmæssigt svarer til ubalancens placering i kroppen. Det er disse punkter man kan påvirke ved øreakupunkturen. Hjernen får, via øret besked om at der er et område i kroppen, som trænger til at blive justeret.

Du kan også tilgå kirtler, organer og hormonsystemet via øret. Så der er nærmest ingen grænser for hvilke tilstande du virke ind i via øret.

Behandlingen

Én behandling er sjældent nok. Behandlingen skal gentages over en periode, for at få et varigt resultat. Det er også vigtigt at vi arbejder med de følels- og tankemæssige forhold som ligger bag den tilstand/smerte du kommer med. Dem ser vi også på i sådan et forløb.

Bestil en tid online her